Dating di Penang View

Hari ahad baru ni lepas aku perg jalan rumah makcik aku di seberang, aku dgn hubby perg ke penang view. Tempat ni terletak dekat atas bukit jalan ke balik pulau. Kalau dari usm,ikut exit belakang( Bukit Gambir), masuk jalan ke bukit jambul. ala bukit jambul tempat daki2 tu tau bukan soping complex. Karang tersalah plak.hehe.Then terus naik atas bukit,sampai lalu inti college( sebelah kiri) , terus lagi..Kendian belok ke kiri sbb kalau ke depan jalan mati plak doh. Next, jumpa trafic light, ke kanan iaitu jalan nk perg je balik pulau. Lpas tu, jmpa simpang ke kanan perg ke air itam, ke kiri balik pulau.Pilih kiri la.Jalan agak curam pasal naik bukit. Pastu bawak je kereta sampai atas, lebih kurang adalam 10minit la kalau ikut kemampuan kereta kelisa aku tu. Nampak belah kanan macam ada khemah putih kenduri tu. Masuk ler..aku perg agak terlewat, niat nk tgok sunset.Terlambat la.dalam pukul 7.30 baru sampai.huhu..Hubby aku la teringin perg sini lama dah.Tu yg alang2 tu aku bawak je la perg situ. Tp, nak suggest sesapa yang nk dtg, dtg awal sikit la dalam kul 7 pun ok dah.Kat sini pun ada tempat makan kalau nk makan. Daripada ats penang view ni boleh nampak balik pulau la for sure. Tenang la tempat ni bg org2 yg kusut pikiran mcm aku.hehe


Comments

  1. yup..mmg..kalau tgah serabut kepala ok gak perg sini.hehe

    ReplyDelete
  2. salam.. zura ngan suami pun suke g sini.. esp waktu pagi.. klu br pas ujan, byk kabus.. syokkk sgt2.. =)

    anyway, salam ziarah dr zura wmc.. *wINk*

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?