Youth park,again?








Igt tak dulu aku pernah buh posting pasal youth park atau taman belia. Itu lama punya cerita.Sebelum kahwin and masa tu aku tgah bertunang. La ni aku dah kahwin. Aku n habib sangat suka g sana pasal boleh berekreasi n menyehatkan badan la katakan. Aku kalau xkeluar peluh dalam seminggu mmg boleh rasa badan xsehat n lenguh2. Pening n lain2 penyakit la mau dtg. So 2 minggu lepas aku ada perg sana. Kat sana mcm2 ada. Aku mmg sangat mengesyorkan warga2 penang perg sana..even warga2 malaysia atau p.a.t.i..hehe..so taman ni berdekatan dengan botanical garden. Youth park ni kat depan. Botanical kat dalam sikit. Tp boleh jalan kaki la kalau rajin. Dalam 10minit la jalan kaki.hehe. Kalau kat traffic light tu terus lagi boleh jumpa gurney plaza,persiaran gurney ,feringhi for sure la.Just info bg bkn warga penang.hehe..just nk bg additional info pasal tempat ni la untuk kali ni. Dekat sini, mcm2 aktiviti yg dijalankan sepanjang tahun. Kadang2 kalau ada event2 byk yang buat kat sini. Macam aku pernah join tescowalk, hikathon semua dijalankan kat sini. Pagi2 tu kdg2 tgok ada org senamrobik la.Main skatebord pun ada. Memanah. Kadang2 ada family bawak anak mandi manda,main badminton la, joging. Tp xbyk warga bumiputera kat sini. Yang merendek? xde sgt...Kebanyakan yg datang bukan warga bumiputera..hehe..aunti2 cina aku duk tgok semangat sangat duk joging. Naik bukit yang sambung ke bukit cendana tu...wahhhh..sgt best..so ada beberapa gambar di sini.enjoy..Moh beramai2...Majulah sukan untuk negara!!

Comments

  1. hehe.. ima yg bagi.. diek nk tunjuk youth park tu since zura pun dok penang gak.. =)

    ReplyDelete
  2. kaK juLI..nANti jOin cenDana HikatHon Jom!!!~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?