Ice age 3 vs Harry Potter

Salam,


Lama dah tak post rupanya, 4hari?rekod2..haha.Ok,entry kali ni aku nak komen pasal 2 movies yang aku perg tgok baru2 ni.hehe..

BEST?

Ice age 3: The Dawn of the Dinosaur







Ice age 3 sangat best!!! 4thumbs up atau 4 bintang.Ulasan? perlu ke? dah banyak org bagi ulasan seperti puan nurul .Baiklah, Ige age 3 ni memanglah cerita kartun tp bukan karton yang biasa2. Dalam cerita ni ada watak seperi manny,elli, sid, diego dan 2 ekor tikus( lupa nama). Kalau sesiapa yang pernah tgok versi 1 dan 2 pun mesti teringat tentang tupai yang mengejar makannya tu. hehe..Banyak nilai2 kekeluargaan, kasih sayang, semangat setiakawan dan yang apa yang penting? KERJASAMA..hehe..Yang penting aku tak larat nak gelak tergolek2 dengan habib dekat dalam wayang tu..huihihi..sangat merelakskan otak yang tensen.

Manny& Elli: Dua ekor pasangan mammoth yg sdg menunggu kelahiran bayi sulong diorg..bestnya!! Tapi Manny ada konflik dengan diego dan sid.

Diego: Singa zaman batu yang rasa sepi sebab Manny dah beralih perhatian pada keluarga.

Sid: Sloth lembik kaler hijo..hehe..Dia pun rasa sunyi jugak sampai perg mencuri sesuatu.apakah?tontonlah sendiri.hehe..

Tapi, diorg tetap bersatu akhirnya..the end

Harry Potter & Half Blood Prince




Ha, ni siri ke-6 Budak si Kacamata..aku punya expectation agak tinggi pada cerita ni.Tapi malangnya aku boleh bagi 3 bintang sahaja.

Kenapa?

1) Aku duduk seat number 3 dr depan
2) Aku penat sangat kot,sampai tertido 3 kali,,haha
3) Housemate aku pun semua kata tak best!!!
4) Cerita dia tak banyak adventure,dan banyak menceritakan kebangkitan,kemusnahan dan keretakan hubungan sesama geng 3 org geng (Ron , Hermoine dan Harry )serta kematian Dumbledore cikgu kesayangan Harry.
5) Kuasa jahat makin menguasai dan Serverus pun bersekongkol dgn geng2 jahat..
6) Pening2...jalan cerita yang memberatkan otak yang nak rileks..huhu

Jadi, aku rasa ada lagi 2 episod Harry Potter ni kot. Pasal dia kata ada 2 tahun lg dia nk kena study kat sana. So, tontonlah bg yang fanatik dgn Potter. Bagi aku, 3 bintang aja boleh bg..

enjoice ye kawan2..

Comments

  1. ice age 3 mmg best...
    x kering gusi...
    duk ketawa jer...

    kite berlainan pendpt utk harry potter yek...
    hehehhehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?