TAG dari pn nurul a.k.a cupu a.k.a kechik

AMARAN: TAG INI PANJANG CERITANYA MACAM KARANGAN ( HANYA UNTUK YANG DAH BERKAHWIN..hehe :) )





1)Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya

Tempat bertemu buat pertama kali?panjang ceritnya.Tak apalah kita cerita aja.Kitorg ni sama sekolah menengah. Dia kelas lain,aku pun kelas lain.Masa form 4 kelas sebelah.Tp dekat sekolah xpernah tegur sapa.Then masuk matrik kmpp sama kelas dua sem.So, dah bertegur sapa sebab aku jadi penolong kelas..:)Then universiti lain-lain.Tapi masih kontek sebagai kawan-kawan.Di uni, masing2 ada pasangan.
Kemudian bulan 9 ,2007 dia dapat keja di penang.Jadi masa tu masing2 mmg ada hubungan lain dan bermasalah.Masa tu, mmg selalu sangat jumpa. Mula2 ignore perasaan yang ada tu.Lama2 rasa serasi.Jadi keputusan telah diambil untuk melakukan sesuatu.Akhirnya, masa valentine day 2008 dia propose bg bunga & cincin. Aku masih ingat masa tu, dia pasang lagu romantik. Aku pun jadi sangat blur..hehe :)..Lepas tu kami pergi makan di kenny rogers..huahaha..Tak declare apa lagi masa tu.Then bulan 5 tunang.

2)Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…

Mula2 erm..mula2 tatau la macamana pasal dah 6 taun kenal.hihi..Dia ni pendiam orgnya, sangat pemalu. Tapi dia ni dgn kawan2 lelaki dia ok la. Boleh bercampur gaul dengan baik. Sangat garang..haha..takdelah.Tegas dan ada sifat2 kepimpinan. Dia ni bukan jenis ayat2 jiwang , lembut punya org.Bukan jiwa mat jiwang. But he can play guitar well. I love when he playing guitar.lagi?rajin dan pandai buat kerja kampung dan senang nk tlg org. Yela anak peneroka kan.Anak2 peneroka ni sebenarnya lagi banyak yg berjaya dr anak2 yang telah diteroka.ops..hehe.Sangat suka apabila dia sangat take care pada diriku ini.Dari dulu sampai la ni..


3)Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda

Dating?oo..dekat quensbay pada hari valentine tahun lepas.hehe

4)Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?

erm..hubungan sebagai apa tu kawan?
kawan:2001-2008
couple:februari 08-mei 08
tunang: mei 2008 sampai kawin..hehehe 11 bulan


5)Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?

3 bulan ++,ada tulis kt bawah..


6)Kejutan yg pernah dia buat pada anda

Kejutan?aku pun pernah wat kejutan kat dia masa birthday dia tahun lepas..haha..tekezut dia.Ok, kalau dia?taklah terlalu banyak. Since, we are new couple.hehe.Tp yg paling best masa dia propose tu..terharu sampai jadi blur.

7)Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga

Banyak tu..for the time being adalah nk setel down dia dapat keje kat sini. Dan juga dapat baby.haha.caiyokk gambate!!!

8) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?

haha..budak2 takut muka dia yang bengis itu. Sepupu aku si ayuni sampai nangis tgok muka dia.Qayyum pun sama. Tapi anak buah dia ok je dengan dia.

7)Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda…

For the time being, dia boleh layan ayah aku bercerita pok pek pok pek. Dengan adik beradik aku ? malu sikit pasal diorg pompuan. Abg ipar? tak sempat la nak bermesra pasal diorg g Vietnam.Tp kan masih baru, ada jugak makcik aku sampai kata dia ni sombong. Bukan sombong, tp kan malu dan masih baru. Aiyak...sesetengah org ni tak paham. Even aku pun pernah terkena dgn dia ni masa sekolah dulu. Nak dijadikan cerita aku tegur dia pasal kes dia top student masa spm la..huahah..kantoi..last2 buat muka masam..aiyo..takut..hehe..last2 jadik laki aku..keke

TAG:
1. Eimma
2. Zura WMC
3. Cikgi Zura suka tuko nama..hehe jgn mare
4. Mash
5. G-ja
6. Syeena
7. Kak ju-dzahir
8. Cikgi Fieda
9. Syed- Reporter kosmo( kalau ko ada masa xjaga anak..hehe)
10.dan lain2 tu boleh buat gak, tp xkawin lg..haha

Comments

  1. adakah aku ter"TAG" di sini...
    huhu.. nak kene jawab ke ni..?

    ReplyDelete
  2. Cite ko macam love story la. bole buat filem nie. AKu tak payahla, takde yg menarik pun. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?