Friday, August 21, 2009

Puasa Pertama-TAGGED



SELAMAT BERPUASA SEMUA..


Salam,
Selamat Pagi di ambang ramadhan.Post kali ni aku ambik idea dr encik bone semasa berfb dengan kawan2 dia yg lain. Terima kasih sbb bg aku idea setelah beberapa hari ketandusan idea sampai aku mengeluarkan post kosong di bawah.

Korang semua mesti pernah merasai pengalaman pertama puasa kan? ala masa kecik2 dulu. Masa mula2 nk belajar berpuasa..aku pun sama juga.:). Mesti pernah terasa liat sangat nk bangun apa semua kan?

Ceritakan 5 pengalaman masa anda puasa kecik2 dulu:)


1.Bila puasa pertama anda?
masa time tadika..hehe..tp lepas sehari je.Kemudian masa darjah satu setengah hari.hihi

2.Makanan berbuka kegemaran?
wa..masa kecik sgt suka minum susu , murtabak dan lompat tikam


3.Siapa yang ajar niat puasa?
mak dan ustazah..hehe..mula2 niat puasa bahasa melayu dulu..:)(yg penting niat di hati kena ikhlas berpuasa kerana Allah..)


4.Pernah puasa penuh masa kecik?
Macam xpernah je..hehehe


5.Perkara yang paling xboleh lupa masa berpuasa kecik-kecik dulu?
Erm..tukar2 menu masa nk berbuka..best2..hihihihi..


Aku nak bg tagged ni pada semua rakan-rakan bloggers aku..silalah menjawab :)



No comments:

Post a Comment

Comment

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..