Seminar @ Seremban part 1






Salam semua..


Saya bersiaran dari Seremban yer.Sekarang pukul 7.33 pagi...Macam saya kata haritu, saya kena outstation dalam 3 minggu ni.Sangat banyak perjalanan yang harus dilalui.Minggu depan pulak merentas Laut China Selatan pula ye.Itu jela yang sempat direntas.Yang lai2 tempat tidak berkesempatan la lagi.huhu

Jadi, mimggu ni daripada 1-4 Disember saya berada di Seremban ye..Untuk persidangan pegawai sains kebangsaan yg pertama..diulangi PEGAWAI SAINS..tujuan?untuk memartabatkan profesion kami la..Walaupun kami dalam bidang P& P??Bukan sepenuhnya Pro....fesional lah katakan kalau nak dibandingkan dengan lain sebab jawatan kami ni tak kritikal..so tak adalah elaun kritikal mcm prooofesional yang lain..semangat terlebih pulak makcik ni..hehe

Dalam pertemuan kali ni sepatutnya semua pegawai sains dari sektor perkhidmatan kerajaan kena terlibat la kan. Tapi kebanyakan yang datang 90% dari IPTA dan lain2 macam hospital, makmal kesihatan awam dan lain2.

Seminar kami dijalankan di KLANA RESORT.Tempat ni agak grand juga sebenarnya..hehe..Tapi takde peluang nk duduk situ..Anyway, our staying at CARLTON STAR HOTEL is good choice though it is not a 5 star but the room and the services keep us warmth and feel welcome.Hotel ni terletak bersebelahan perpustakaan awam di Seremban dan opposite dengan 'kolam' besar..wuhuhu

signing off...to be continued

Comments

  1. kitorang pun takde elaun kritikal.. hahaha.. saba jer..

    ReplyDelete
  2. areshie:elaun kritikal untuk post yang xramai org nk jawat mcm doktor,farmasi dan yang kerja dalam sektor kesihatan la mostly..ko kritikal ke?aku xkritikal juga...aku baru paham sebenarnya kenapa..mcm aku keje lab kenalah ada elaun hazad kan?kot2 tercacat ke..eksiden kena asid ke..ko?

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)