Blueberry cheese tart


Comotnya..


Sedang dibakar..



Mejaku yang semak..sinilah tempat aku membuat kerja...hehe..



Tart itu sebelum masuk semula ke oven..



Salam semua..


Kenapa rajin sangat online malam-malam ni?Sebab esok nak kena masuk lab wat keroje sikit.huhu.Biasanya bukan masuk sangat lab.Bukan taknak.Tapi dah bos xsuruh.Nak wat camano. huhu..alasan..Buat kerja ofis jela.Nak wat camana.Mungkin saya takde skills kot.Cemerkap bak kata orang utara.Jarang saya buat entry pasal masak-masak ni.Sebab malu...huhu

Jadi inilah dia tart cheese blueberry.Kepada mizwa, koi rasa koi tak otai lagi macam aok bab memasok jadinya koi taknak lawan tokey..ekeke.Sebenarnya tak terer, ni pun saja try test resepi daripada majalah NUR dengan resepi daripada laman web myresepi.com.'So this is my first try'.Harap semoga cubaan kedua lebih baik.

Cuma bahan-bahan ada yang sengaja tukar sebab memang dah kalut sangat nak membuatnya iaitu Philadelphia Cream Cheese ditukar dengan Tatura Cream Cheese, lemon takde tukar dengan perahan limau mandarin..hahah.adei..janji suamiku kata sedap( yeke?).

Hurm..ngantuk.jam menunjukkan jarumnya ke angka 12.00am..sudah mahu tidur..lagi 3 hari nak bekerja..hehe..kerja lalala..

wassalam..

p/s:try la resepi ni, sng dan best...

Comments

  1. salam..ermmm jgn la ckp kOi otai malu weh kOi baru belajar jgk...ok la tuh tuk permulaan nnt try uat guna resepi koi tulis tuh...tatura pon ok pehtu kOi rasa lbh ok guna tatura tuk nk buat xperimen dsbbkan harga nyer hehee...best kan lau kita masak sOmi ckp sedap wlupon org lain ckp xsedap kekeke...
    filing tuh aok lenyek dulu pehtu masuk dlm piping bag baru letak atas creamcis atau pon aok lenyek then letak atas creamcis, guna toothpick lorek2 kan die...(kOi sekadar berkongsi ilmu yea)

    ReplyDelete
  2. waaahhh...nnti len kali balik kampung, jgn lupe bwk balik!! cokelat ari tu abiss budak2 je makan...k.cik sempat la makan seketul ;p

    budin mmg suke makan! sure sonok masak sbb ada 'lab-rat' utk test makanan, ngeeeeheeee (^__^)

    ReplyDelete
  3. mizwa:eekeke..ala malu2 pula..koi takde tootpick..huhu
    kak cei:ehehe..takpa nnt kami buat lagi..ni 1st testing je..:)

    ReplyDelete
  4. Pandainyer buat ....nampak sedap plak tuh

    ReplyDelete
  5. marzalina:hentam sajala
    aleyn:hentam juga..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)