1 post png-cangi-narita-salt lake

salam semua..

Akhirnya dapat juga saya mencuri sedikit masa yang ada untuk menceritakan sedikit pengalaman yang ada sewaktu di tempat orang.So saya cuba meringkaskan dan memadatkan story yang ada.Yela nanti orang bosan pula nak membacanya.hehehe

Okla...saya bertolak daripada Penang pada 19hb Mei 2010. Bertolak awal sebab takut 'jetlag' pula.Dalam erti kata lain jetlag ni macam mabuk2 cuaca dan waktu la..Yela sbb perjalanan yang akan dilalui tu makan masa berjam2 tambah pula dengan 'transit' 6 jam.Boleh dikatakan ambil masa sehari lebih jugala..huhu


Jadi dari Penang bertolak dalam jam 8.30 malam.Sampai di Cangi, Singapore pada jam 11.30 malam.Waktu di singapura dengan kita tak jauh bezanya.Jadi tiada masalahla.Sampai di sana terasa sangatlah mengantuk.Tapi sebelum kami melabuhkan tirai pada malam itu, saya dan bos mahu memastikan pintu yg mana akan kami masuki untuk berlepas.Supaya senang pagi esok .betul x? Selepas itu, saya dan bos pergi mencari tempat untuk tidur pada malam itu.Maka tidurlah kami di Ambassador Transit Hotel.Pukul 4 pagi katanya dah kena pergi ke kaunter United Airlines.Iaitu pesawat yang bakal membawa kami ke perhentian yang seterusnya sampailah ke Bandar Tasik Garam.

Jam 4 pagi saya dah bagun dari tidur yang lena.Kena check out dari hotel selewat2nya jam 6 pagi.Jadi, kami bergegas ke kaunter UA untuk mendapatkan boarding pass.sebelum itu, dah kena check dengan 'mak guard' yang bertanyakan bermacam2 soalan.huh..susahnya la nak masuk negara itu.paham kan negara itu negara apa?hehehe..pukul 5.15pagi setelah mendapat boarding pass kami bergegas ke surau untuk menunaikan solat subuh.Selesai semua urusan, kami terus ke pintu untuk menaiki pesawat(tiada dalam ingatan)..Pesawat yang dinaiki itu mmg ramai sangat penumpang ..Maka kami meneruskan perjalanan ke Jepun.Negara matahari terbit ...hehehe..walaupun transit tapi berdebar2 nak merasakan pengalaman di negara orang yang julung2 kali dirasakan..Perjalanan ke jepun ambil masa dalam 6jam..huhu..

bersambung kemudian...

Comments

  1. ingatkan gov staff wajib amik MAS :)
    xpe...walopon byk transit, tp leh la kata kita dah jejak negara jopun :p hehehe...walopon x jejak tanah :p

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)