OhOiiiiii....



Salam semua.. akhirnya berpeluang juga ku bebelkan di blog kesayangan ini..Terlampau bz bebenor sampai nak update pun xsempat ka?

Last week busy dengan sukan lawn bowlsnya masa temasya sukan ipta ke-35 yang berlangsung kat USM ni.huhu.Maka impianku tercapailah nampaknya ye.Yela waktu student dulu saya memang terlepas peluang la jadi wakil uni sebab memikirkan masa depan.Masa tu dah 3rd year..Saya bergerak daripada bawah tau.Daripada pemain simpanan sampailah menjadi pemain..

Apa ada dengan sukan lawn bowls?hurm saya dengar la desas desus angin pasang kata sukan ni sukan slow, tak berpeluh dan tak guna tenaga..yela fizikal memangla kurang.tapi lutut saya ni terasa longgar jugak dek penangan lawn bowls..tau dak..hehe..Lepas tu plak kulitku hitam ni..hehehe

So, sukan ni sebenarnya banyak guna mental daripada fizikal bagi yang tak tahu. Sukan ni taklah fancy mancy macam tenpin yang buat dalam shopping complex dan bangunan.Tapi saya sudah jatuh cinta dengan sukan ini..Oh lawn bowls...hehe..

Cara main dia memang unik, bola ni akan bergerak bious( berat sebelah da,,) apabila membalingnya dan haruslah dibaling dekat dengan jack.apa itu jack? Bola kecik berwarna kuning atau putih..Itulah mata yang harus dicari.Pemain akan berebut2 untuk mendapatkan jack itu dengan membaling bowls paling dekat dengan jack..Kena fikir dan ada strategi.Baru boleh menang.

Menang?aiya...talak menang la..hehe..Tapi pengalaman 'mewakili universiti' itu tidak akan dilupakan.Sesungguhnya sukan itu menjadikan kita sihat.Takdela duk dalam opis je...terperuk meruk macam B****( aiya terlebih sudahhh...hehehe)...Kadangkala kita perlukan suasana lain untuk menjana minda ye dak?hehehehe..opss..siapa sudah terkena?hehee..baling lagi dadunya.

Comments

  1. Patutlah dah lama tak submit entry...rupernyer sibuk bersukan...

    majulah sukan untuk negara....hehehhe

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)