Bulan puasa part 1



*p/s gambar di atas tiada kena mengena dgn entry ini..hehe

Salam semua...

Mesti semua tgah lapar dan haus kan?apa punya soalan la saya ni..ekekeke.Macamana dengan aktiviti harian di bulan puasa?adakah terisi dengan sebaik2nya..Macam saya ni, byk jugak yang laghanye. hehe.Tapi insyaALLAH akan diperbaiki dari semasa ke semasa..

Setakat ni menu yang telah dimasak adalah jenjengjeng soto ayam, lontong, spaghetti bolognaise, rendang ayam.Yang sampingan xyah sebutla..ini menu utama..Bila sahur kita panaskan aja makanan yang ado.Jangan membazir..Tapi kalau menu yang dah xmcm makanan( basi) dibuang aja.hehe

Bazaar ramadhan pun xsempat kujenguk lg sebenarnya.hehe.Pesan pada encik habib je.Encik habib pulak kena hpt lagi last week. Macam2 ubat dah makan.Kena lagi.huhu.Nak bawak perg GH taknak pulak.Degil bebenorlah dia ni.huhu

Tarawih?ada gak terbabas.Harap dapatlah menjiwai bulan Ramadhan ini dengan sepenuh hati. Bila muhasabah diri, terasa diri ini terlalulah jahat.Rasa mcm manusia paling jahat di dunia ja...Mintak simpangla kan. Semoga kita semua dapat memperbaiki kelemahan masing2 hendaknya dan menjadi MUSLIM yang cemerlang.TAKBIR...Allahuakbar...semangat terlebiy suda...

Lagi? dengan order tart dan cokelat yg datang.Alhamdulillah.adalah rezeki sikit2..:P Thanks puan mash dan kak syaz yang oda baru2 ni.. Sanggup datang dari Perlih no..lepastu repeat order lg..Tak lupa kepada kak Fizah dan Kak Janah..

Wassalam..


Comments

  1. Tak per lah...cuma kalau ader kesempatan buatlah terawih tu...Akak ni pun tgh cuti, insyaAllah lepas mandi nanti akak buat ..tapi kat umah jer..sebab ader anak kecik

    ReplyDelete
  2. Ha! Kantoi!! Tak posa!!!! Tu! Tu! Gambar tgh makan!!!

    ReplyDelete
  3. kak aleyn: xper kak..itu darurat...
    cik afams: amboih...

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?