Friday, January 28, 2011

1 tahun 10 bulan

salam semua..
ni rentetan private yang kedua..apa yang ada dgn nombor?macam besday kita la..nombor asik bertambah je.hari mati pun tiap detik tiap saat makin hampir.tapi diri ini rasa mcm xbetul2 lagi hambanya yang terbaik.huhu.
sebenarnya xde idea nak tulis ni..hehe..1 tahun 10 bulan tu jgkamasa perkahwinan kami.Kalau dilihat2 la.pada wall fb...semua hidup org lain yg normal akan bergerak dgn normal..tambah lg sorg ahli hidup yg baru.kalau dikira2 umur perkhawinan saya ni.orgnya mesti dah ada anak sorg yg at least berumur berbulan2..kalau yg hebat tu umur dh setahun dan nak tambah lg sorg.lojik kan?
Terasa diri sgt terisolated ok, contoh dkt opis sy tu.semua dah kawin dan semua dah ada anak ..me?sgt terkebelakang.dah xde geng nak cerita , cerita lain selain hal anak.lepas ni semua sembang bab susu, lampin.pok pek2..tertekan ok.sangat tertekan.bila bc wall fb yg ada anak asik cite hal anak je..anak berak, anak mandi,semua nak cerita.mungkinla saya tak merasa apa diorg rasa.kalau sy ada anak pun mungkin saya buat mcmtu.kan?bukan salah mereka.mereka happy.bagusla...bila org pegnant, atau beranak, huhuh..sedih beb sedih sgt2..walau hati kata rileks2..tp mmg xboleh rileks..
Tapi jiwa ini sememamngnya sangat memberontak ..ini adalah naluri yang xdapat dibendung oleh seseorang yang bergelar wanita.mcm yang saya tgk dalam drama2 masa kecik2 dulu.selalu terfikir, eh takkanla susah sangat nak ada anak.eh takkanlah org tu amik anak angkat.susah ke?
Sekarang baru sy terasa perit jerihnya ok...treatment?toksah katala..perlu cerita lg?xyahla rasanya..bosan karang.
Macm baru2 ni.saya jd panel interview.ada dua org lg.yang sorg tu duk bg ceramah plak kat candidate pasal anak dan rezeki.dey tambi, aku rasa kerdil gila.mcm yang ko kata tu nak kena kat aku.nak kata rezeki hang banyakla?????jangan berlagak ok.reseki tuhan boleh tarik as simple as 1,2,3..duk pok pek kat tepi aku pekes?pastu melawak plak dgn sorg lg.huhu...boring sgt..boring..
daaa...end of today entry pok pek.

No comments:

Post a Comment

Comment

Happy New Year

Assalamualaikum semua.. Selamat tahun baru buat semua..