4 bulan tanpa hasil

Assalam..

Ya Allah.letihnya,penatnya tak terhingga ok bulan 4 ni.Sengal otot satu badan.Bukan nak mengeluh sebab ramai lagi letih dari aku kot.Suka hatila nak tulis , kat blog aku kan.Ha dah mula aku2 dah.hehe.

4... bulan ni memang menguji mental fizikal,minda, badan, perasaan...Ada perkara yang gembira dan yang memenatkan, mengjengkelkan,phd-kan.Asam garam kehidupan..Just nak list down keje terbengkalai selama 4 bulan ni disebabkan terlalu fokus dekat satu kerja tu..Ingat senang ke buat eksperimen pastu dapat keputusan?Cubalah sendiri.Letih tau tak, daripada preparation standard,preparing sample, preparing everything sampailah ke analisa data.Very the penat to the max.Pastu nak melayan student arab tu lagi guna alat, penat ok,penat....Cuma satu je aku tak buat, membasuh..HELOOO...keje aku ke kena basuh membasuh, Takde dalam senarai kerja aku.Banyak lagi benda kena buat ( kata2 dr seseorang)

Apa2pun tanggungjawab kita ke tidak ke,ikhlas ke terpaksa ke, semua tu hanya ALLAH saja yang membalasnya.Even kita kena buat kerja orang lain, walau kata hati tidak meredhai, maka redhailah ia.Sebab pahala bukan orang yang bagi.Hidup selepas ni, sapa yang tentukan?ALLAH...maka kembalilah pada ajaran ISLAM..:)


Kerja terbengkalai saya;

1) ARTIKEL NK HANTAR KE DEWAN KOSMIK ( ADA ORANG NAK TLG BUAT?)-5X NI, SATU XBUAT LG

2) GERAN JANGKA PENDEK ( DAH JANJI FROM BULAN JANUARI UNTIL NOW, BOS PUN DAH TAK BERMINAT)

3) USA FUNDING ( KONON NAK G USA, SATU SURAT KAT BENDAHARI AKU TAK HANTO2,NNT ORG KATA BUDAK NI MCM XMINAT J
E.)

dan hari ni, sangat frustrated bila call bahagian pinjaman perbendaharaan kata, maaf borang anda belum dapat diproses ada 3 items xlengkap.

Sangat frustrated dengan diri sendiri n surroundings. Biarlah orang nak kata aku kuat mengeluh sebab aku dah tak tahan penat ni.Penat otak, penat badan..huhu..pastu mesti orang kata, alah xde anak lagi dah penat.yela tuuu aku pedulik apa..


Sangat letih ok..huhu

Comments

  1. hehehe..pnt mmg pnt.aku paham prasaan org penat wat experiment ni.kekeke.masuk sthn aku wat phd dh 2 kali msk spital kt france ni.keke.
    -2T-

    ReplyDelete
  2. mamadil:caiyok jela yag ko tahu.hehe

    tuti:penatla tuti..daripada 188 sample 60 je jadi.tu pun xtentu..huaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. hehehe..smlm aku bg trbakar krusi kt lab aku.sib baik xtrbakar ngn aku2 skali.kekeke.kdg2 bila aku tension aku trus bgkus buku2 aku blk umh Zzzzz..kdg2 dh tension sgt dok triak sorg2 dlm opis.kekeke..
    -2T-

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?