PENIPUAN 1

p/s: lepas baca, kalau nak gelak ke, nak kata saya bodoh ke,lemah ke, lembik ke, lembut ke.mengaibkan diri sedniri ke..saya xkesah tp niat saya nak bgtau org lain je..ok?.tanya diri sendiri dulu..

katakanlah kena kat diri sendiri,.ada ke org ngaku nak kena kat diri sendiri?mesti xde kan. mesti ada yg kata aku xsebodoh ini.ok stop dengan mukadimah. nah sila baca..sbb bkn aku sorg je dah kena..ada lg..huhu :*

Assalamualaikum semua

Cerita masih panas ni.Baru je terkena hari jumaat baru ni. Dengan produk ROSET lahanat ni..huish.. Modus operandi sama je dengan yg dicertkan dalam mana2 forum..Dalam duk berhati2 lepas kena train dengan hubby pun terkena. Lokasi: Giant Bayan Baru , Penang yang memang byk sampah sarap masyarakat penipu duit orang. Jam: 1.30-1.45 petang.PRODUK : ROSET ( Induction cooker, vacuum cleaner ( sedut air dan habuk), multi cooker, water filter Amount: Rm2880.Jumaat lepas,lps siap beli barang dari giant. Ada sorang budak pompuan ni offer mug pada kawan saya. Pastu saya tanya dia bg free mug je kan xde beli apa2. Kawan saya pun isi la borang dengan semangatnya dek kerana sebuah mug yg hodoh yang aku rs harga dia 5kupang je kot.Saya refused pada mulanya, lepastu bduak pompuan tu bg jugak kat saya. Saya kena isi borang.Sebab kwn saya duduk.Saya berdiri mulanya. Bdak pompuan tu suruh duduk. Sleng ckp xmcm org penang.Bunyi mcm dr Sabah bah. Aku duduk isi borang.tetiba budak tu suh bukak kupon .aku dgn kwn dapat la harga kupon rm200. pastu kena ttgn dan isi nama pada kupon.aku pun dah nk blah, masa duk kalut nak blah,sorang budak comot lelaki mai dari sabah jgk sbb slang sama,ada tatu dekat tangan kiri /kanan dgn ada sekor mamat hodoh bertindik sebelah ( mcm gay jee..) .suruh cabut lg satu. budak pompuan ni blur je.budak pompuan ni muka sgt sweet dan innocence bila habaq suh aku cabut lg satu. aku pun cabut. pastu nampak cam pelik kat kupon tu sbb ada gambo indction cooker dengan water filter. aku pun blah dengan kawan aku lps setel.ttb budak comot bertatu panggei balik kata aku menang hadiah. pastu aku pun mcm perasan la.eh yeke menang ni.kawan aku tu jeles plak aku menang. mamat gay pakai tindik sebelah tu bgtau biasa dengar tak nama company dia. aku kata xpenah ( dalam hati kata mmg la xpenah kena mendea gini sbb ada back up hubby tersayang..ni dia xde,) .pastu aku kata saya kena telefon hubby saya dulu. budak gay tu kata, kalau akak telefon nnt suami akak mesti xbg. saya pun dah kawin kak. saya tau la cmn lelaki ni. akak xpercaya ni gambar anak saya.tah betul tak..ms dia borak dgn aku tu.budak pompuan tu bawak la induction cooker dengan water filter buh tepi aku.konon cam hebat la.pastu dia kata,akak untung ni kak.semalam ada india menang periuk stanless steel kita. kira akak untung dah ni. kena belanja saya makan kfc ni kak...ok akak punya barang ni harga dia semua lebih kurang rm7k ke brp aku xigt. pastu dia kata, akak kena la support kak kalau dah dpt free ni. beli satu barang je.kita punya vacuum ni.harga rm**** je.tp sy bg diskaun la rm****.pastu kita bg multi cooker sekali. masa dia duk bebel kat aku tu.aku dah suspek semacam.sebab? ada sekor lg bdk pompuan ( aku rs sabahan jugak), sorang india dan sorg lg aku xperasan duk senyum sinis jee..pastu mcm ada bhs tubuh yg aku xsempat nk baca sebab benda berlaku terlalu pantas.dek kerana dia kata barang aku beli tu xsemahal hadiah yg dapat.aku pun jd termakan janji manismu.mu makan madu,ku makan taik hempedu..( ms tu xterpikir lg..huhuhu).aku pun swipe la kad kredit.masa nk bayar tu kata )% interest..pastu suh byr lumsom pulok doh.huhu.nak dijadikan cerita tiba2 masa budak bertatu tu check barang aku, bukak kotak apa aku xigtr..terjumpa satu kupon lg.pastu bila bukak dapat diskaun 40% dan hadiah apa tah aku lupa worth rm1825. aku kata,saya xnk.saya nk bg kwn saya.pastu dia promote kat kwn aku pulak dah..kawan aku pun mcm happy la pokpek2.dia pulak xbawak wallet..adoihla..pastu aku ms tu mcm dah tersedar sikit yg ada unsur penipuan. aku kata kat kawan aku tu sampai 3 kali.,nak ke xnk.dia pun akur sbb dia kata mmg terign nk beli satu brg tu lama dah.maka paksa rela swipe lg kad kredit aku.hambik ko..total la dua2 transaction tu brp? rasa gila punya kena tipu la..mmg buat lauk la kitorang kan? sblm aku nak balik budak busuk bertatu tu promote plak kad vip dia. tp kena beli brg rm5000. konon dia kol balik manager dia kt opis. dia kata kalau nak, akak kena beli stanless steels punya priuk sbb induction cooker boleh guna ni je.pastu aku tanya budak bertindik( nama dia shazali dalam kad) betui nm dia atau x, aku xcheck ic dia.tp semuanya rambut karat pakai kloroks.boleh gn tak priuk biasa. dia habaq kat boleh. pastu aku kata kat budak bertatu tu,sori ni saya nak balik kul 3 ada meting. saya hrni dah jd bank...pastu semua tesengih.semua aku rasa ada budak bertindik(shazali), budak pompuan sabah 2x, bertatu 1, india lelaki sorg.

lepas masuk dalam kereta aku dah sedar..aku pikir balik..waaa mmg sah aku dah kena jerat dah ni..sekali dgn kawan aku..

balik2 rumah, hubby aku bising sakan la.sbb dia kata selama ni boleh gelakkan org sekali bini dia etrkena.b4 aku balik dah kol bank nak cancel.dia kata xboleh buat apa.merchandize je boleh buat.so dia kata aku kena bayo nak dkt rmXk bulan depan..habis musnah telan air liur aku nak beli ipad/iphone dan byk lagi laa...huhu .boleh beli berapa bijik cer kira? laki aku perg sana. sorg mamat india kuruih jaga. dia suh panggei shazali. sekali yg mai india bdn besor mcm bonzer ko.xngaku bonzer. saya supervisor dkt sini. pastu shazali turun, bduak pompuan sabah 2 ekor, sekor yg bertatu tu.duk pokpek2..ayat dia mcmni.saya xpaksa pun akak beli.saya xambik pisau pun abg. akak yg rela dan mmg berminat dgn produk kita.abg keras mcm ni pun saya xboleh buat apa pun.yg si bonzer tu duktgk smcm je dah..hubby ckp.saya xkira,saya nk awak kanselkan .esok kol saya.

harini, kami yang kol jugak.kalau tak haram dia nak kol kot..dia kata saya xboleh buat apa bang.sbb saya xtipu.saya xpaksa,akak yg nak beli brg kita. hubby kata ok, saya akan bgtau org jgn beli produk dari sykt awak dah.

so semalam saya dan hubby dah buat research pasal ni dan jumpa dah cerita pasal boleh report kpd yg bertanggungjawab.

doakan saya berjaya ye..sedih mmg sedih..

dan ternyata saya seorg pengguna yg masih gagal dan boleh kata xberapa cerdik dalam hal ni.kalau xboleh selamat saya redha tp skrg mmg dalam proses nak berusaha dapatkan balik hak saya.dan cuba nak bg awarenes pada sesiapa yg masih belum terkena. jgn kata anda xkan terkena..

1st: dia kata xtipu.betul tp penipuan scr senyap yg kita pun xsedar.dia kata marketing planning.ok fine.. tp cara awak still salah dan xboleh diterima akai.

2nd : aku dah p survey ..brg tu harga make up berkodi2( padan muka aku..huhu)..aku rasa dia makan pun berapa ratus peratus dah..bagusss sgt kan..

3rd: modus operandi sama je dgn electrofast dan mgkut searching dr internet actually they are the same company..hubby yg cr..tp mana bukti aku buh mana tatau..

4th : betul mereka xtipu..barang dapat..semua ada..tp cara,taktik amat kotor.yg aku tak tahan tu org melayu tipu melayu=haram duit mu aku xredha.

ok dah habis baca? ikutla apa pandangan korang pada aku.ini cuma pengajaran pada org yg xtahu sahaja,yg dah tahu atau dah terkena sila komen.sekian.

jadi berhati2 ye

blog link yang dijumapai mengenai produk ni,korang boleh baca dan nilaikan sendiri:

http://ana-mutiarahati.blogspot.com/2011/09/tektik-tipu-product-amg-italy-kat-tesco.html

http://www.carigold.com/portal/forums/archive/index.php?t-127251.html

http://welleywatch.heritage-tech.net/32/new-welley-corporation-scam-proxy-worldwide-freshway-sdn-bhd/#respond-klik dkt comments

http://mforum2.cari.com.my/archiver/?tid-476292-page-3.html- komen saya yg last sekali

http://warna-nostalgia.blogspot.com/2011/01/abang-memang-bertuah-le.html

http://www.adilaayl.com/2010/12/koyak-dan-menanggggggg.html

http://wan-nasru.blogspot.com/2011/01/best-point-living-enterprise-syarikat.html

p/s: share maklumat ni slg mana boleh..saya masih dalam proses nak menegakkan kebenaran..sekian

p/s: harus mengamuk ...even org xbayar hutang pun aku rasa nak ngamuk..xkena kat diri ko.ko rasa camana pedih.dan rasa diperbodohkannya.dahla diorg tu bodoh xeducated belajo tinggi..geramm

Comments

  1. rasa simpati baca ur story nih..
    i pun penah hampir terkena..di giant puchong.trick yg same..gara2 mug bodoh yg ntah bape hinggit je..tp oleh krn i dh trained myself (mudah2an tak terkena)utk say no kalo org promot pape so i juz kate i baru je bli brg2 perkakas dapur.so i xnak amik ape2 dh..say...no...no..no..and no banyak kali.

    same la situation kite..time husband takde.pandai diorg kannn...pandai menipu!

    ReplyDelete
  2. SALAM...SY PN DH TKENA MCM AKAK NI...XTAU NK CKP DH

    ReplyDelete
  3. saya baru tkena masa krismas aritu adoi.....geram sungguhla.

    ReplyDelete
  4. saya pon ade terkena gak..lebih kurang same cam sis..saya guna kad debit...tapi nasib baik saya perasan transaktion resit tu...die da swipe kad saya rm1300 die leh ckp kad saya xleh gune.....memang jahanam la ko...saya dah buat aduan kat KPNDKK siap ngan transaction resit,pamplet,nama n no tel pompuan melayu tu skali.padan muke die...

    ReplyDelete
  5. hi...i pun kena tipu semalam..sesiapa yang kena tipu boleh col i kat 0162242000...kita boleh bawa kes ini ke mahkamah...

    ReplyDelete
  6. kawan saya pon baru kena tadi di pacific, alor star kedah.

    ReplyDelete
  7. sy pon kene jgk kt giant kota damansara..konon kupon yg scratch tu dpt induction cooker + air purifier..diorg ckp tu jrg2 org dpt,insan2 terpilih je,tp kene beli brg,terbeli water filter yg end up rupanya rege online dlm 700-800 je,tp dh terbeli dgn rege 2890..gila kn..duit tu aku buat beli brg emas pon xpe..dh la tu,bayar lump sum lak tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Comment

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?