Flasback story

Assalamualaikum semua..

Lepas ni blog ni banyak update pasal perkembangan baby kot..Sebab blog rahsia lg satu kena kurangkan untuk menjaga hati sahabat2 lain :) .Bagi yang lain2 tu kalau sudi jomlah baca..heheh

Alhamdulillah harini dah 5w5d.Dalam hati still takut2 lagi sebab macam yang sebelum ni kan starts bleeding pada minggu ke 6.jadinya kena tunggu sampai jumaat ni. Lepas tu tunggu lagi sampai 8w.lepas bila dah lepas 1st trimester baru lega kot..

Hurm, sebenarnya haritu masa test UPT lepas dah delay period 3 hari. Pergilah beli UPT tergedek2 dekat depan farmasi sg 2 tu.Haritu pun pi beli dekat situ jugak.

Hambik ko kali ni aku pi beli 2 ketui UPT. Masa nak beli tu, sales girl assitant Pharmacist tu habaq la suh test waktu pagi. Tapi aku xkira dan2 nak pi check jugak di kala senja sama macam duk buat haritu.hehe.Check punya check, line masih samar2. Tapi dalam hati duk kata for sure punyalah.

Bila suami balik, konon nak surprise tapi xjadi surprise dah.hehe Tapi malam tu jugak2 nak pi cari UPT clear blue yang ala2 mahal gitu yang boleh bagitau pregnant dah berapa minggu.Harga? Dekat guardian RM29.90.

Malam tu memang xboleh lena, pukul 5 pagi dah check .Punyalah lama nak tunggu sebab yang ni canggih sikit.heheh. dalam 3 minit keluarlah 2-3 weeks.Bermakna 4-5 weeks.ALHAMDULILLAH lega tapi xberapa excited sebab risau sangat2. Masih fobia dengan kisah lampau.huhu

Keesokannya jumpa doc lagi untuk confirm .Lega doc pun kata positive. Hari Khamis nak pergi scan perut dan kedudukan baby.Alhamdulillah dia duk diam2 dalam kantung .Scan guna TVS sebab scan kut perut xnampak.Maybe sebab sebelum tu pergi toilet.Tapi alhamdulillah dia selamat di dalam kantung.

Alahan ? hurm maybe saya xboleh makan OBIMIN PLUS.Sebabnya...ada satu pagi tu lepas makan terus muntah.Jadinya sekarang ni masih amalkan duphaston,folic acid dan susu anmum materna.

Sekian

p/s : rasa mcm nak g bukak blog lg satu je sebabnya yang ni blog general...banyak sungguh bloglah..hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Sharing Produk SimplySiti Terbaru untuk 2016

Mata kiri berdenyut, low blood pressure, low hemoglobin?

Check list keperluan ibu dan baby( newborns)